Despre noi

Sicilia, un pamant cu o istorie infinita, mai mult de 3000 de ani de istorie, printre primele populatii, gasim refugiati din Troia, care unindu-se cu locuitorii, au creat populatia sicilienilor.

In lunga sa istorie in Sicilia au trecut 18 dominati de la greci la nomazi, cartaginezi la romani, de la spanioli la francezi si asa mai departe, si fiecare populatie care a trait in acel context la final a lasat ceva de al sau, de alfel azi bucataria siciliana este foarte variata si gustoasa considerata, printre cele mai bune din italia. In isoria inghetatei se povesteste ca inghetata a fost iventata prima data de arabi care au fost veniti in sicilia, unde gasind planta trestia de zahar si gheata muntelui etana, au inceput in acel context sa incerece sa faca acel Deliciu pe care azi il numim inghetata. Primul cofetar din lume a fost Francesco procopio sicilina di Catania, care emigrand la Paris in 1864 a deschis Bar Procopie, unde a inceput sa produca si sa vanda inghetata si repede a prmit recunostinta de la parizieni care au contribuit la creerea legendei inghetatei artizanale italiana .

Delizioso se naste din pasiunea nemarginita a patronului in ceea ce priveste dulciurile si inghetata.

Suntem in anii 1970 cand in Italia a inceput cresterea economica postbelica, in acei ani exista multa euforie, elan, pasiune dar putini bani la dispozitie cand pt un copil a manca Nutela era o delicatesa, iar mamele inlocuiau Nutella cu putin vin si zahar sau paine ulei de masline si zahar.

Giuseppe a avut intodeauna o slabiciune pentru lucrurile dulci si pasiunea de a le face si inventa de fapt, de mic copil impreuna cu mama sa faceau des dulciuri in casa pentru ei si chiar vindeau vecinilor si rudelor. Nu intamplator dupa studiile universitare sa mutat la londra ca sa studieze engleza si seara pentru as I putea plati cheltuielile lucre la un restaurant italian ca si patiser.

Giuseppe acum cativa ani cand a ajuns in Romania degustand inghetata ce era si a dat seama ca era mare diferenta de gust fata de ceea produsa in Sicilia dup ace in ultimo 15 ani de lucru sa ocupat cu producerea vinului de calitate a inteles repede ca piata romaneasca era matura pentru a primi un produs de extrema calitate, ca un exemplu auto a facut urmatorul rationament: trebuie sa aducem in Romania Ferarri, nu Fiat.

Reportaj din 2015 – Gelateria Delizioso în culise