Despre Noi

Inghetata artizanala sau "gelato" cum o numesc italienii, se regaseste in Arad, in doua locatii proprii - zona Podgoria (Str Coposului, vis-a-vis de lac) si zona Micalaca (in fosta locatie Bioclinica) si cateva localuri dedicate impatimitilor de inghetata (Apetit Bistro, Gelateria Gustoso, etc....). 

La gelateria Delizioso, vei fi incantat de multitudinea de sortimente si fie ca ai gusturi clasice, sau iti plac combinatii indraznete, trebuie sa stii ca, inghetata este preparata artizanal dupa retetele traditionale italiene, iar dupa preferinta, poate fi servita la cornet, la pahar, sau la comanda sub forma de rulade si torturi de inghetata.

Povestea gelateriei Delizioso…

Sicilia, e un pamant cu o isorie infinita mai mult de 3000 de ani de istorie, rinte primele populatiei gasim refugiatii din Troia, care unindu se cu locuitori au creat sicilieni.

In lunga sa istorie in sicilia au trecut 18 dominati de la greci la nomazi, cartaginezi la romani, de la spanioli la francezi si asa mai departe, si fiecare populatie care a trait in acel context la final a lasat ceva de al sau, de alfel azi bucataria siciliana este foarte variata si gustoasa considerata, printre cele mai bune din italia. In isoria inghetatei se povesteste ca inghetata a fost iventata prima data de arabi care au fost veniti in sicilia, unde gasind planta trestia de zahar si gheata muntelui etana, au inceput in acel context sa incerece sa faca acel Deliciu pe care azi il numim inghetata. Primul cofetar din lume a fost Francesco procopio sicilina di Catania, care emigrand la Paris in 1864 a deschis Bar Procopie, unde a inceput sa produca si sa vanda inghetata si repede a prmit recunostinta de la parizieni care au contribuit la creerea legendei inghetatei artizanale italiana .

Delizioso se naste din pasiunea nemarginita a patranolui  in ceea ce priveste dulciurile si inghetata

Suntem in anii 1970 cand in italia a inceput cresterea economica postbelica, in acei ani exita multa euforie, elan, pasiune dar putini bani la dispozitie cand pt un copil a manca Nutela era o delicatete iar mamele inlocuiau Nutela cu putin vin si zahar sau paine ulei de masline si zahar.

Giuseppe a avut intodeauna o slabiciune pentru lucrurile dulci si pasiunea de a le face si inventa de fapt, de mic copil impreuna cu mama sa faceau des dulciuri in casa pentru ei si chiar vindeau vecinilor si rudelor. Nu intamplator dupa studiile universitare sa mutat la londra ca sa studieze engleza si seara pentru as I putea plati cheltuielile lucre la un restaurant italian ca si patiser.

Giuseppe acum cativa ani cand a ajuns in Romania degustand inghetata ce era si a dat seama ca era mare diferenta de gust fata de ceea produsa in Sicilia  dup ace in ultimo 15 ani de lucru sa ocupat cu producerea vinului de calitate a inteles repede ca piata romaneasca era matura pentru a primi un produs de extrema calitate, ca un exemplu auto a facut urmatorul rationament: trebuie sa aducem in Romania Ferarri nu Fiat.

Astazi la aproape un an de la deschiderea primei gelaterii ne ragasim cu un feet back de la client nostrii care este foarte magulitor si ne da forta si entuziasmul de a continua drumul parcurs si de a produce ceva de neegalat authentic si traditional, incautarea  fiecarui  element in parte de la laptele proaspat la cea mai buna smantana, la fructe de cea mai buna calitate etc, mentinand idea de a produce ferari

Din septembrie vom extoinde aceasi filosofie in a produce si dulcuri sperand in obtinerea aceluiasi feedback avut pana acum obtinut cu inghetata.